fredag 20 mars 2015

Veckans utvärdering

 I måndags så räknade vi i matteboken och kapitlet handlade om decimaltal. I svenskan så gjorde vi en läsförståelse och den handlar om Daniella och Rolf. Vi får frågor som vi ska fundera över om texten. Och på historien så läser vi en text om medeltiden sen jobbar vi två och två eller tre och ska skriva frågor och svar om texten. I kemin så skrev vi om vatten droppes historia genom vattnets kretslopp. I engelskan så skrev vi glosor för vårt läxförhör och vi jobba i workbook p.69 och då gjorde vi en hörövning.

I tisdags så jobbade vi i matteboken och det var samma som på måndagen. I svenskan gjorde vi en självanalys och då diskuterar man runt bordet om sin favorit sammanfattning. Vi har också jobbat om religon om muslimernas högtider och fester. På idrotten så gjorde vi en sak som heter laser game. Det är att man skjuter bollar på det andra laget. Vi hade engelska idag igen. Då gjorde vi Workbook p.64 och det var en lyssnar övning. Vi gjorde också Paula at heath row airport och det är en läsförståelse på engelska.

I onsdags jobbade vi igen i matteboken och vi hade historia. På historian gick vi runt och ställde frågor till varandra om medeltiden och frågorna står på lapparoch då frågar man varandra och sen byter man lapp med varandra. Vi hade geografi. Då jobbar vi i grupper och jobbar med Nordens länder nån grupp har Norge nån har Island en annan grupp har Finland och till sist Danmark. Sen ska vi skriva fakta om det landet och sen ska filma och låtsas att vi reser runt i det landet. På musiken såg vi på en film som heter Grease det är en musikal och du måste sen den!!! I kemin har vi haft förhör om vattnets kretslopp.

I torsdags så hade vi problemlösning i matten och då jobbar man två och två. Vi såg också klart på Grease. Vi kollade på lilla aktuellt och sen diskuterar vi bordsvis om vilken nyhet som var viktigast. Sen kollade vi på en kort film om medeltiden på historian. Sen hade vi teknik/bild. Några har teknik  och några har bild. På bilden målade man en bild av moré och på tekniken bygder vi hus av kartong.  Och på slöjden har några trä och några har sy.
Gjord av:  Moa, Johan H och Carl!

1 kommentar:

  1. Så bra att vi äntligen fick till en utvärdering av vår skolvecka. Tänk vad mycket vi hinner arbeta med under en skolvecka! Jag tycker att ni har beskrivit vårt arbete på ett väldigt be sätt. Hoppas att många läser ert inlägg! Tack Bloggruppen för en fantastisk insats den här veckan😄

    SvaraRadera