fredag 8 maj 2015

Fakta om djur

Fakta om djur

Människor har alltid varit intresserade av hur djuren är släkt med varandra. Vi känner till ca 1,5 miljoner djur men det kanske finns lika många djur som inte är upptäckta än! Djuren är uppdelade i 2 grupper, det är ryggradslösa djur och ryggradsdjur. 95% av alla djur är ryggradslösa djur men det är väldigt små detaljer som skiljer dem åt. 

Från urdjur till människa

Dom första havs djuren bildades för ca 700 miljoner år sedan och för ca 400 miljoner år sedan så bildades dem första landdjuren. För ungefär 200 miljoner år sedan skapades dinosaurierna men för 65 miljoner år sedan dog dem ut. Meniskorna har levt i ca 1,5 miljoner år och har hittat och forskar mycket.

// Leia Elias Jeton.



2 kommentarer:

  1. Tänk att det kan finnas ännu fler djur som vi inte redan har upptäckt. Väldigt spännande tycker jag. Ska bli roligt att se vad ni kommer att arbeta med under nästa veckas biologilektion. Hoppas att vi kommer få läsa om detta här i bloggen. Tack blogggruppen för denna veckas bloggning😀

    SvaraRadera
  2. Under veckans lektioner har ni utfört ett jätte bra arbete angående djur. Jag hoppas det varit roligt och givande. Nästa vecka börjar vi jobba med ekosystem. Hoppas det går lika bra.
    Bajram

    SvaraRadera