fredag 4 mars 2016

Nytt Upplägg I Engelskan

Hey!

Den här veckan har det förändrats en del inom ämnet engelska. Istället för att jobba i våra engelskaböcker så skall vi jobba med olika teman som Maria och Eva-Britt väljer eftersom att Louise inte är våran engelskalärare längre. Det första temat, som vi nu har haft denna veckan, är Harry Potter. Veckans första engelskalektion började med att Maria hade klätt ut sig till Harry Potter och gick in i klassrummet till tonerna av Harry Potter filmernas intro. Efter det så gick vi igenom ord som var bra att kunna om man skulle förstå Harry Potter filmerna t.ex. som Wizard. Efter det så såg vi en trailer på den första Harry Potter filmen som heter Harry Potter och de vises sten. Under veckan så har vi kollat en del på den första Harry Potter filmen och så har vi läst en text som handlar om boken och filmen. I slutet av veckan så har vi haft ett läxförhör på några gloser som vi hade som också handlade om Harry Potter.

Jeton tycker att det var bra och att det var roligt att vi fick titta på filmen innan vi läste texten för då var texten även lättare att förstå.
Alice tycker att de är en väldigt bra idé med olika teman eftersom att hon tror att det kommer att bli roligare att också göra andra saker än att nästan bara arbeta utifrån en bok hela tiden. Hon tycker också att det är ett väldigt roligt tema som vi har nu eftersom att hon tycker om Harry Potter böckerna och filmerna väldigt mycket.
Alva tycker att det är roligt att få göra något som inte är i våra engelskaböker. Hon tycker också att det är roligt med Harry Potter tema eftersom att hon inte kan så mycket om filmerna och att det är roligt att lära sig mera om dom. Och ett plus enligt Alva är att skådespelarna är VÄLDIGT snygga.

10 kommentarer:

  1. Bra inlägg hörni! / Fön

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med om att det är mycket roligare nu.

    SvaraRadera
  4. Bra inlägg, jag tycker också att det var kul att jobba med något annat än boken😊.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Jag tycker också om att titta på filmer.

    SvaraRadera
  8. Jag håller med er, det är väldigt kul att dom har gjort såhär istället för att titta i en bok. //Moa

    SvaraRadera