måndag 21 mars 2016

Elevens val

Hej!

Den här veckan har vi gjort nya val till elevens val. Det fanns många olika ämnen att välja på och man skulle välja fem stycken som man sedan skulle rangordna efter den ordningen som man ville ha dem i. Det som man kunde välja på var schack, idrott (dans, styrka eller bollsport), bild (om konstnärer, tredimitionella figurer och kalegrafi), svenska (berättelser), Engelska (animerade filmer med engelskt tal), biologi (kroppen eller artkunskap) och historia som handlar om andra världskriget.
Efter att vi hade rangordnat så blev vi indelade i olika grupper utanför våra val. Vi i bloggruppen kom i grupperna med shack och historia.
I schackgruppen så spelade vi schack och gjorde egentligen inte så mycket annat.
I historian pratade vi lite om vad vi kunde om andra världskriget och lite om vad hitler var innan han blev diktator typ i Tyskland. Vi pratade även om koncentrationsläger och att mammorna, papporna, gamla och barn skilldes åt. Mammorna gick åt ett håll, papporna åt ett annat och gamla och barn dödades för de var inte till någon nytta.

Alice: Jag tycker att det var roligt på elevens val eftersom att jag tycker om att spela schack eftersom att man får öva mycket på att tänka taktiskt och hitta nya strategier.

Johan: Jag tycker det var kul på historian för att det är kul att få lära sig om andra världskriget för jag tycker att det är intressant.

Irma: På elevens val hade jag historia och då handlar det om ndra världskriget. Jag tycker att det är kul för att man får lära sig massa saker b.la. om Hitler och det är intressant.

Av: Alice, Irma och Johan.S 

3 kommentarer:

  1. Känns bra att vi äntligen är igång med elevens bal. Jag fick bild ( 3D- figurer ) så imorgon skall vi göra figurer i trolldeg. Förra veckan började vi vika en kub men vi blev inte riktigt klara eftersom vi vek fel. Hoppas verkligen att det blir rätt den här gången. // EB

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också att elevens val är roligt!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också att elevens val är roligt!

    SvaraRadera