torsdag 6 mars 2014

Dalsland

Hej! När vi har arbetat med Dalsland har vi lärt oss massa saker. T.ex. att Förgätmigej är dalslands landskapsblomma och att en akvadukt är en bro för båtar.
Nu har vi också redovisat inför klassen om vårat arbete. Det var lite pirrigt först men sen när vi kom igång och berätta gick det bra. :)
Lite fakta om Dalsland: Dalslands landskapsblomma Förgätmigej kan bli 4 dm hög. Dalslands landskapsdjur Korp är en asätare och allätare. Dalslands största sjö heter Stora Le och är 100 meter djup. Akvadukten i Dalsland invigdes år 1868. Dalslands kanal är 25 mil lång. Ronja Rövardotter är inspelad i Dalsland.

                                                                                                                             /Alice och Johan S

2 kommentarer:

  1. Kul att ni ville berätta lite om landskapet Dalsland och om hur det var att redovisa. Det märktes under redovisningen att ni hade samlat in massor med intressant och viktig fakta om Dalsland. Det märktes också att ni hade lagt ner en hel del tid på att träna. Ni talade med en tydlig röst och ni berättade våda två lagom fort. Det var också bra att ni tittade på publiken med jämna mellanrum. Det märktes att klassen lyssnade på er redovisning eftersom många kunde svara på de frågor som ni ställde efteråt.

    SvaraRadera