onsdag 29 april 2015

Geografi

Idag i geografin så berättade våran lärare Bajram om hans tuffa resa genom Kosovo och Sverige. Som många gjorde för att fly från det hemska kriget. Bajram och hans familj hade bestämt att Sverige var det rätta landet. De åkte med buss i många många timmar genom Serbien och Ungern och Polen. Sedan åkte de färja till Ystad. Där fick han bo lite lätt med andra familjer och sin egen. Det var svårt såklart att bo så men de kämpade sig igenom ett år till och Bajram hade velat vara lärare så att han jobbade med att undervisa redan då. De hade ännu inte klart för sig vad de skulle ta sig till härnäst. De blev sedan skickade till en lägenhet som de kunde ha för sig själva. De hade nu flyttat till Munkedal. Bajram fortsatte undervisa men hade ännu inget tillstånd för att undervisa vanliga svenska skolor. Han fick lära sig svenska och kunde snart undervisa vanliga skolor i Uddevalla.

5 kommentarer:

  1. Tänk om alla fick möjlighet att få lyssna på Bajram och hans engagerande berättelser om hur det är att tvingas fly från sitt land.

    SvaraRadera
  2. Det var väldigt intressant att höra om bajrams berättelse och då förstår man hår svårt många har när de flyr👍🏾

    SvaraRadera
  3. Tack blogg gruppen som tog en del av min berättelse i samband med Balkans länder. Jag hoppas ni uppskattade lektionen, och tack igen för att ni lyssna.
    Bajram

    SvaraRadera